Landbrugsstyrelsen er netop gået i gang med sagsbehandle ansøgningerne.

- Hvis vi har spørgsmål til din ansøgning, opfordrer vi til, at du svarer på alle vores spørgsmål i rette tid, så vi hurtigt kan få afgjort din sag, skriver Landbrugsstyrelsen på deres hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange landmænd og gartnerier har været interesseret i at investere i teknologier der kan reducere miljø- og klimapåvirkningen, og vi er i gang med at behandle ansøgningerne.

- Vi har 435 ansøgninger, og ordningen er overansøgt med 61,8 mio. kr. Overskydende midler i et indsatsområde i én sektor vil blive fordelt til overansøgte indsatsområder i samme sektor. Eksempelvis vil overskydende midler til økologisk planteavl blive overført til konventionelt planteavl, skriver Landbrugsstyrelsen på hjemmesiden.

Hvis der er ansøgt for flere midler, end der er til rådighed, vil projekter med den højeste pointscore blive prioriteret først. Ansøgningerne får point efter projektets samlede sparede miljømæssige belastning. På den måde får de bedste ansøgninger tilsagn om tilskud inden for den afsatte ramme på 112. mio.

Miljøteknologiordningen er en del af det danske Landdistriktsprogram 2014-2020, som har til formål gennem tilskud til investeringer i nye teknologier - at reducere miljø- og klimapåvirkningen fra den primære jordbrugsproduktion.