Den 26. og 27. oktober løber DM i pløjning af stablen. I år skal stævnet flyttes fredag aften, da det om fredagen afholdes i Vrå og om lørdagen i Løkken.

I år får de frivillige travlt, når Vendsyssel i LandboUngdom afholder DM i pløjning samt Nordisk Mesterskab, skriver LandboUngdom i en pressemeddelelse. Stævnet bliver fredag den 26. oktober afholdt i Vrå, mens det om lørdagen den 27. oktober skal afholdes i Løkken, da det ikke var muligt at finde ét sted, hvor hele konkurrencen kunne afholdes. Derfor må de frivillige få flyttet hele arrangementet, når fredagens stævne er slut.

- Vi starter klokken 18.00 om fredagen og bliver ved, til vi er færdige. Jeg håber da, at vi færdige inden midnat, men man ved jo aldrig, og vi skal have et stævne klar til næste dag, siger Emil Hansen fra styregruppen bag DM i pløjning.

Men ekstraarbejdet skræmmer ikke de i alt 50 frivillige, som blandt andet skal flytte udstillinger, sponsorstande og flag.

- Vi gør det, der skal til, og vi glæder os. Vi er også ved at undersøge muligheden for lommelygter og finde ud af, hvilke der er bedst til sådan en opgave. Vi har ikke haft råd til at købe eller leje to af alt ting, så hvad der kan flyttes, det flytter vi, siger Emil Hansen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En god oplevelse for tilskuerne

Fredag kan der opleves skolepløjning og stubjordspløjning for LandboUngdom-pløjerne og veteranerne . Lørdag er der grønjordspløjning, hvor også den samlede vinder af DM kåres.

LandboUngdom oplyser at alle er velkomne som tilskuere både fredag og lørdag. Begge dage er der mulighed for at opleve det ypperste inden for den ædle kunst at pløje, og der kan købes god forplejning.

Om lørdagen vil der endda være helstegt pattegris på menuen. Og når man bliver tørstig, kan man nyde godt af arrangørernes aftale med Løkken Bryghus, som serverer lokale øl og sodavand.

- Vi har gjort vores bedste for, at alle tilskuere skal få en god oplevelse, siger Emil Hansen, om DM i pløjning, som sluttet hele stævnet af med en fest.

Der kan læses mere om stævnet på LandboUngdoms hjemmeside.