Sukkerroerne på Lolland, Falster og Sydsjælland har længe stået og bogstavelig talt hængt med mulen. Mange af roerne har dog rettet sig, og produktchef Kristian Nørby Nielsen fra Strube er ikke helt så bekymret, som han har været:

- Roerne har i nogle områder rettet sig flot, og der er faktisk nogle rigtig pæne roemarker på nuværende tidspunkt, og derfor er jeg rigtig spændt på optagningen af roerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil videre beretter man om blot fem til seks procent jord på roerne, hvilket er halvdelen af et normalt år.

- Jordprocenten plejer at ligge på 10 til 12 procent, så de tørre forhold kan bestemt mærkes nu, fortæller Kristian Nørby Nielsen.

Sukkerprocenten stiger

Efter temperaturen om natten er begyndt at falde, så burde sukkerindholdet i roerne begynde at stige.

- De første prøver viser et gennemsnit på 16,2 procent sukkerindhold, så året taget i betragtning, så er det faktisk flot, påpeger Kristian Nørby Nielsen.

Men der er mulighed for at sukkerprocenten kan stige yderligere med udsigten til koldere og koldere natte temperatur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som tommelfingerregel siger vi, at kolde nætter giver sukker, mens solrige dage giver tons, fortæller produktchefen, som ser frem til, at man midt i november begynder at få resultaterne af de markforsøg, som har kørt i 2018.