Thorsen-Teknik har opgraderet en ældre gyllevogn til at kunne håndtere og sprede flydende gødning fraKarup Kartoffelmelsfabrik.

For de fleste kan ordet protamylasse give knuder på tungen, men hos Thorsen-Teknik har de "tygget" på det siden foråret. Her begyndte man nemlig at ombygge en gammel AP gyllevogn til at kunne sprede protamylasse - eller koncentreret kartoffelfrugtvand - som er den mere mundrette betegnelse. Det skriver Thorsen-Teknik i en pressemeddelelse.

Protamylasse er et restprodukt fra kartoffelmelsproduktion, og det indeholder 25 procent opkoncentreret tørstof. Væsken er velegnet til biogasanlæg og som koncentreret flydende gødning. Det spredes direkte på marken eller som en opblanding med anden gødning for at opnå en bedre gødningsmæssig sammensætning.

Stort potentiale i ældre maskiner

For at kunne håndtere spredningen har gyllevognen fået monteret Apollo Isobus-styring fra Topcon. Det muliggør et mere fleksibelt sprøjtesystem i form af Isobus-opkobling automatisk sektionsstyring (ASC) og variabel dosering (VRC) for at reducere overlap, samt imødekomme specifikke udbringningskrav. Udbringningen af protaymylasse sker med højpræcisionsautostyring fra Topcon, hvilket sikrer en præcis og mere effektiv gødning stildeling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Gyllevognen er et symbol på to vigtige parametre, som der fremadrettet skal sættes fokus på, skriver Thorsen-Teknik:

- Nemlig opgradering og maksimering af levetiden for ældre maskiner og gødningsmæssige fordele ved brug af eftermonteret autostyring. Der ligger et stort potentiale i ældre maskiner, lyder det i pressemeddelelsen.

I Agro, der udkom fredag den 14. september kan du læse mere om projektet, eller du kan finde artiklen ved at klikke her:

http://www.agrar-plus.dk/agro/artikel/101351-forlaeng-levetiden-pa-dine-maskiner-med-en-opgradering

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på http://www.agrar-plus.dk/agro eller telefon 76 20 79 70.