Danmark er et af de førende lande inden for produktion af animalske fødevarer og økologisk jordbrug. Inden for den økologiske produktion af grise, kyllinger og æg er der et stort behov for lokalt dyrket protein af høj kvalitet. På nuværende tidspunkt sikres proteinforsyningen ved at importere økologisk soja fra Kina. Den forsyning vil en klynge af virksomheder og organisationer nu se om kan lykkes inden for Danmarks grænser. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Et nyt projekt "Græsprotein-fabrik", som er medfinansieret af Region Midtjylland, har til formål at udvikle et produktionsanlæg til fremstilling af foderprotein til grise og fjerkræ udvundet af græsmarksafgrøder. Det vil bane vejen for en kommende dansk produktion af græsprotein som erstatning for importeret soja.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- De forskellige og nødvendige processer omkring udvinding af protein fra græs er velkendte, men måden at sammensætte en komplet fabrik samt vælge de rigtige løsninger og koncepter inden for hvert område er stadig ukendte. De respektive parters involvering gør det muligt at belyse emnet fra forskellige vinkler, så vi kan finde frem til den rigtige løsning på problemstillingen, siger Daniel Schou Jensen, Project Director hos R&D Engineering & Automation, som er ansvarlig for projektet.

Et forventet prototypeanlæg vil blive det første af sin type i Danmark, og det vil i første omgang fokusere på det økologiske marked. Parterne i projektet er foruden R&D Engineering & Automation - Runi A/S, SiccaDania, Danish Marine Protein, Biotest, Skive Biogas, Vestjyllands Andel, Nordisk Tang, Konsulent, AU Ingeniørvidenskab og AU Husdyrvidenskab. Projektet forløber indtil sommeren 2019.