Maskinkonsulenterne fra VKST vil på stor harve-demonstration i morgen blandt andet opfordre til at sammenligne pakvalser.

I morgen vil 30 harver blive demonstreret på et 60 hektar stort stykke hos Gisselfeld Kloster nær Haslev på Sjælland. Det er rådgivningsselskabet VKST, som står bag arrangementet og folkene i marken er maskinkonsulenterne Søren Geert Jørgensen og Christian Rabølle.

- Vi ser frem til at få harverne i jorden, og håber, at de fremmødte landmænd kan danne sig et indtryk af de forskellige harvers arbejde, fortæller Søren Geert Jørgensen, som suppleres af Christian Rabølle:

- Det er sjældent, at der kan samles så mange forskellige harver ét sted, så det kan give et rigtig godt grundlag for at træffe den rigtige beslutning før et eventuelt køb.

Behov for udskiftning

De to maskinkonsulenter fortæller, at der mange steder er behov for en udskiftning af bedriftens gamle harve.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den gamle fjedretandsharve med en håbløs efterharve uden brugbar effekt vil være et godt træk at få byttet væk til noget bedre, fortæller Søren Geert Jørgensen.

Mange kigger måske efter en brugt harve, men det er ikke altid den bedste løsning ifølge konsulenten:

- Mange gange er det bedre at købe en ny harve med den rigtige pakvalse, da det har meget stor betydning for arbejdet, fortæller han.

Christian Rabølle påpeger også det faktum, at det ikke altid er den dyreste harve, som er den bedste harve.

- I morgen kan vi forhåbentligt give et godt sammenligningsgrundlag - både ud fra arbejdet i marken, men også hvordan redskaberne er bygget op, hvordan de er boltet og svejset sammen, og ud fra det håber vi, at vi kan hjælpe nogle landmænd og bedrifter mod den rigtige løsning næste gang der skal investeres i en ny harve.

Arrangementet i morgen er i øvrigt gratis og åben for alle.