Karen Kjær og hendes mand har det seneste kvarte århundrede har drevet gården Hvidebrogård, fire kilometer fra Ribe, og de er som så mange andre landmænd hårdt ramt af den igangværende tørkeperiode. Det mærker hun på bundlinjen, skriver JydskeVestkysten.

- Indtil nu har vi fået en ekstra regning på strøm på 80.000 kroner, men inden så længe vil den være over 100.000 kroner. Vores eget tidsforbrug regner vi slet ikke på i denne tid. Vi har 280 hektar marker, og heraf kan vi vande på de 250 hektar. Vi har otte vandingsboringer, men kun de syv gang lige nu. På den ottende har vi opbrugt den kvote af vand vi har til rådighed. På hver enkelt boring er der en timetæller, som fortæller hvornår kvoten er opbrugt. Overskrider vi den mister vi en del af vores hektarstøtte, fortæller Karen Kjær til avisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På jorden dyrker de især græs til landbrugets køer. Den manglende regn de seneste måneder kan ifølge Karen Kjær omregnes i en manglende indtægt på 4000 kroner pr. hektar - altså en million kroner for 250 hektarer.

- Havde vi ikke kunnet vande havde det kostet os en million kroner. Derfor er de landmænd, som ikke har mulighed for at vande ekstra hårdt ramt. Jeg frygter, at vi kommer til at se flere konkurser i landbruget, siger Karen Kjær.