Forbrugerne vil have mere økologi og det kan Øle Nørby mærke på sin 12 hektar store bedrift på Stevns.

- Folk er blevet meget mere bevidste om, hvad de spiser, og derfor vil mange gerne have økologi. Det er bare vigtigt at forstå, at økologi koster mere, end hvis du producerer grøntsager ved at bruge de nemme løsninger, som eksempelvis sprøjtegift, siger Ole Nørby til TvØst.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fra Stevns til Østerbro

Størstedelen bliver solgt i gårdbutikken, men københavnerne vil også have en lille bid af Stevns. Ole Nørby har fået en ordre på hver uge at levere indholdet til 100 såkaldte grøntsagskasser til private københavnere. Det skriver TvØst.

De 100 københavnske kunder betaler forud per halvsæson for 12 grøntsagskasser. Ideen opstod på Østerbro i København, hvor en flok unge driver en grøntsagshave på taget af et fitnesscenter. Og for folkene her er det helt afgørende, at betalingen sker forud:

- Her handler det om at putte noget i jorden i starten af sæsonen og vide, at der kommer et afkast i form af en høst senere. Det giver mening, at forbrugerne betaler på forhånd, altså der hvor landmanden har brug for kapital. Det handler også om, at grøntsager skal spises friske, og det er rigtig ærgerligt, at man som producent har brugt energi på at producere noget, der så ikke bliver afsat, forklarer Ole Nørby til TvØst.