Mens vinteren stadig sender sine kolde vinde over Nordeuropa, er nedtællingen i fuld gang til sommerens top fodboldevent i Rusland, og forventningerne til de ansvarlige groundsmen er tårnhøje. Det skriver DLF i en pressemeddelelse.

Arrangørerne, spillerne og milliarder fodboldfans over hele verden forventer smukt grønt og slidstærk græs på kampstadionerne, og de lokale groundsmen vil gøre deres yderste for at lave fodboldbaner med græs i verdensklasse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DLF-græs er klar

DLFs græs teknologi og innovation er efterspurgt af den russiske sportsgræsindustri, og erfaringerne fra de seneste slutrunder i Sydafrika i 2010 og Brasilien i 2014 er i høj kurs.

- Her, 12 uger før kick-off, er DLFs sportsgræsser blevet sået på 8 af de 12 kampstadioner samt flertallet af træningsbanerne og landsholdenes base camps, fortæller Søren Halby, salgs og marketingdirektør i DLF.

- Produktspecialister fra DLF har besøgt flere af banerne og rådgivet lokale groundsmen omkring græsvalget under de meget varierende klimaforhold, de spænder fra mild subtropisk klima i Sochi ved Sortehavet til iskold indenlands klima længere mod nord på det store kontinent.

DLFs massive investering i forskning og forædling har resulteret i nye sorter med mange gode egenskaber, som der er brug for til at få banerne gjort turneringsklar, siger Søren Halbye.

Over 100 græssorter

Alle kampene skal spilles på naturlig græs, og der vil være fokus være på banernes kvalitet. Ingen af kampstadionerne vil være hel ens, da det er de lokale groundsmen og baneentreprenører, der vælger græsløsningerne til de baner, som de har ansvaret for. FIFAs lokale organisationskomite skal i sidste ende godkende banerne. Mange stadioner er ved at være klar mens nogle af de ny anlagte stadioner har et stykke vej endnu. Til hvert kampstadion hører også tre træningsbaner, som ifølge de officielle retningslinjer skal have de samme græsoverflader som kamparenaen og være i perfekt stand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DLFs plænesorter efterspørges til nyetablering af fodboldbaner, til rullegræs og til eftersåning. I Rusland er DLF det bedst repræsenterede frøfirma med mere end 100 plænegræssorter på den officielle russiske statssortliste. DLF står for omkring 65 pct. af det græsfrø, der bliver importeret til Rusland

Innovativt græs

På alle VM-stadioner vil banens udseende og egenskaber være bestemt af eftersåningsstrategien samt banens øvrige pasning og pleje. Det er denne kombination, der skaber en tæt græstæppe, hvor resultatet helst skal være, at de indbydende grønne græsblade står skulder ved skulder.

Alle russiske stadioner bliver eftersået i løbet af foråret med alm. rajgræs. De fleste vil vælge blandinger, der indeholder traditionelle diploide sorter og nye 4turf® sorter, som er DLFs nye og eksklusive og stresstolerante rajgræsser. 4turf® sorterne spirer hurtigere end traditionelle sorter, og de er udviklet specielt til hurtig etablering med en unik stress tolerance. De er særligt velegnede til det russiske klima, fordi de kan etablere sig hurtigt ned til jordtemperaturer så lave som 3 grader celcius.