Kemi-virksomheden BASF har fået godkendt midlet Pictor Active, som bruges til svampebekæmpelse i raps. Midlet indeholder de aktive stoffer boscalid og pyraclostrobin. Virkningsmekanismen i de to aktive stoffer komplimenterer hinanden, og sikrer en effektiv og langvarig beskyttelse af afgrøden.

Boscalid er en SDHI. Boscalid findes allerede i Efilor, Viverda, Bell og Signum. Boscalid øger skulpestabiliteten, og reducerer risikoen for frøspild. Pyraclostrobin er en strobilurin, der blandt andet kendes fra Comet Pro og Viverda. Pyraclostrobin forstærker effekten på knoldbæger- og skulpesvamp (alternaria). Pyraclostrobin har AgCelence effekt og reducerer risikoen for stress i afgrøden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

BASF skriver, at Pictor Active er en flydende formulering som optimerer afsætning, vedhæftning og fordeling i raps.

Pictor Active har et bredt behandlingsvindue, og må anvendes i hele blomstringsperioden fra st. 60-69. Pictor Active bekæmper effektivt knoldbæger- og skulpesvamp (alternaria). Maksimal dosering er 1,0 l/hektar pr. sæson. Som enkelt behandling anvendes 0,6-1,0 l/hektar og ved delt behandling 2 x 0,5 l/hektar.

I årene 2013-16 er der udført 112 europæiske BASF forsøg. Ved angreb af knoldbægersvamp er der i gennemsnit opnået et merudbytte på 415 kg frø pr. hektar i forhold til ubehandlet. I Danmark har Pictor Active været afprøvet i Landsforsøgene med gode resultater, specielt ved et højt smittetryk.