Vi fik først høstet det sidste vårbyg i ordentlig vejr omkring den 10. september på grund af den sene såning. Udbytterne i denne del var på cirka 58 hkg pr. hektar og ikke helt så gode som det tidligt såede. Proteinindholdet lå dog pænt på 12,2 procent i det sent såede og 11,3 procent i det tidligt såede.

I dette efterår har vi etableret cirka 41 hektar rug af sorten Bono og 16,5 hektar vinterbyg af sorten Meridian direkte efter de kartofler, vi kom af med til forlevering. Vi ville godt have haft 20 hektar vinterbyg mere, også efter kartofler, men det var simpelthen for tørt til, at vi kunne lave jordbearbejdning - og da vandet kom, vurderede vi, at det var for sent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Forsøj med grubning imellem kartoflerne efter lægning

I år valgte vi at grubbe mellem kartoffelrækkerne efter lægning. Vi lavede nogle forsøg på et par marker, hvor vi undlod nogle rækker for at se effekten. Det har været tydeligt at se forskellen gennem vækstsæsonen. Kartoffeltoppen lukkede hurtigere af på det grubbede og rodudviklingen var også bedre her. I år tror jeg, at der både har været en effekt af, at der på våde områder er blevet drænet vand væk fra kartoflerne, og at der på høj jord har været mere vand tilgængelig.

I Agro, der udkommer fredag den 11. november kan du læse hele artiklen og mere om hvilke udbytter, der er opnået i henholdsvis grubbet og ikke-grubbet. Samt udbyttestyring i kartoflerne,

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.