DLG's høstbetingelser for 2016 har to nyheder i forhold til sidste år. For det første afregner DLG - som tidligere meldt ud - efter proteinindhold for foderbyg og foderhvede.

Det er vedtagelsen af landbrugspakken med mulighed for at gødske mere, som får DLG til som en forsøgsordning at indføre et incitament til at levere korn af bedst mulig kvalitet, da det øger muligheden for at afsætte afgrøderne til gode priser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fra høst 2017 vil det indgå som en afregningsbetingelse for maltbyg.

Jes Randrup, DLG's koncernkommunikationschef

Maltbyg uden glyphosat

Men den anden store nyhed er, at DLG nu følger DAKOFO's anbefalinger om god dyrkningspraksis, hvilket indebærer, at maltbyg ikke behandles med glyphosatholdige midler før høst.

- Det vil for høst 2016 være vores anbefaling, og fra høst 2017 vil det indgå som en afregningsbetingelse for maltbyg, oplyser DLG's koncernkommunikationschef Jes Randrup.

Øget proteinkrav

Samtidig vil DLG også afregne maltbyg i forhold til proteinindholdet, fordi det lavere proteinindhold i dansk maltbyg i de senere år har medført negative markedsreaktioner.

Derfor hæver DLG minimumskravet for proteinindhold i maltbyg fra 8,7 til 9,0 procent basis tørstof med virkning fra høst 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre afsætning

- Vi mener, at disse tiltag vil medvirke til at sikre afsætningen af dansk landbrugs afgrøder til fordel for danske landmænd, skriver DLG i indledningen til høstbetingelserne.

- DLG aftager cirka halvdelen af de afgrøder danske landmænd sælger, og vores kunder ved, at vi altid kan aftage de afgrøder, der bliver afleveret - også når høsten er rekordstor, skriver koncernen videre.

- Vores mål er, at kunderne skal undgå flaskehalse og samtidig planlægge logistikken, så vi har de laveste fælles omkostninger. Det er en øvelse, vi gentager år efter år, og som vi bliver bedre og bedre til år for år, mener selskabet.