Anden artikel i serien fra Søren Sørensen, hvor han beretter om sit liv "Down Under".

Såningen i Vestaustralien er ved at være ovre. Det forlyder, at det har været den bedste såning her i Vest nogensinde. Det er en kombination af den rigtige mængde vand fra oven og på de helt rigtige tidspunkter.

Her ved familien Walter må de også indrømme, at de ikke har været med til en såning som denne før. Alt er klappet og kørt, som det skulle. Når vejrguderne er med os, så kan det ikke blive meget bedre. Humøret er højt her hos familien i Cascade.

De omkring 18.500 hektar er næsten ved at være tilsået med henholdsvis græs, havre, raps, hvede og byg i den nævnte rækkefølge. Farmens tre såmaskiner har kørt mere eller mindre i døgndrift de sidste mange uger, og de er blevet holdt i gang med 12 timers skift. Såmaskinerne er alle 18 meter brede, så de passer ind i de faste kørespor. På et godt døgn, hvor alt går som det skal, og markerne har en rimelig størrelse, sår de tilsammen 700 hektar. Det kræver, at alt er planlagt, og at der ikke bliver spildt noget tid. Vi har tre mand, som ikke laver andet end at holde sædekorn, gødning, og diesel til såmaskinerne. I år er vi et hold på 12 mand til såningen.

I Agro, der udkommer fredag den 10. juni kan du læse mere om input fra "Down Under", blandt om gødning og planteværn.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.