Høsten er en højrisiko tid for landbrugene og dermed for forsikringsselskaberne, men meget kan gøres for at minimere risikoen, og sikre at der udbetales den nødvendige erstatning, hvis det alligevel går galt.

Landmanden og forsikringsselskabet har en fælles interesse i, at skaden ikke opstår. Derfor har forebyggelse af skader fået et større fokus hos forsikringsselskaberne og en stigende forståelse hos landbruget. Når det gælder risiciene i forbindelse med høst, er det sammenblandingen af maskiner og meget brandbart materiale, støv, anvendelse af varmekanoner til tørring og i nogle år hastværk, der er årsag til de fleste af skaderne.

Faste rutiner med eftersyn af maskinerne, afrensning af høstmaskiner inden arbejdsdagen slutter og ro og overblik under arbejdet er væsentlige forudsætninger for at undgå skader. Selvom der kan være travlt, er det vigtigt at få holdt pauser, planlagt arbejdet og give gode og klare instrukser til medarbejderne.

I Agro, der udkommer fredag den 10. juni kan du læse mere om forsikringer blandt andet i forhold til at arbejde for andre, regler for brug af varmekanon til tørring og opbevaring af halm

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.