Den danske producent af sprøjteudstyr Hardi, oplever et kraftigt fald i indtjening.

Et regnskab med et nettoplus på 69 millioner kroner er på bare en regnskabsperiode vendt til et minus på 56 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har oplevet at en række af de store afsætningsmarkeder for vores produkter er gået kraftigt tilbage i efterspørgsel i den periode,

Sten Kjelstrup, adm. direktør, Hardi International

Administrerende direktør for Hardi International, Sten Kjelstrup, mener, at den globale krise i landbruget bærer en væsentlig del af skylden får det utilfredsstillende resultat for regnskabsåret 2014/15.

- Vi har oplevet at en række af de store afsætningsmarkeder for vores produkter er gået kraftigt tilbage i efterspørgsel i den periode, regnskabet dækker over. Især det franske og nordamerikanske marked har trukket regnskabet i den forkerte retning, men det er stort set over hele linjen med visse undtagelser som Australien og dele af central Europa, vi er gået tilbage, siger Sten Kjelstrup,

Implementeringen af et nyt IT-system har påvirket produktiviteten hos Hardi ganske alvorligt, lav indtjening for landmænd globalt og generelt dårlige forhold på verdensmarkedet har allesammen været faktorer, som har spillet ind for den danske sprøjteproducent.

Nye investeringer belaster

Virksomheden Hardi International har valgt at investere i udviklingen af nye elekroniske styrings systemer, nye modeller og andre udvidelser af produktportefølgen. Samtidig samler virksomheden sit hovedkvarter og samtlige produktionsaktiviteter på samme adresse som i dag huser fabrik og produktionscenter ved Nr. Alslev på Falster yderligere er der lukker en række mindre afdelinger globalt..

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi samler vores aktiviteter tættere på vores slutbrugere. Samtidig har vi haft en del omkostninger ved at lukke en række afdelinger rundt omkring i verden, og disse restruktureringsomkostninger belaster naturligvis også vores regnskab i perioden, siger Sten Kjelstrup.

Forsigtig optimisme

Hos direktøren er der en svag, spirende optimisme for den efterfølgende regnskabsperiode,. Her ser tallene allerede noget lysere ud for Hardi International.

- Det ser ud til, at vi er godt med. Vi er cirka halvvejs igennem vores regnskabsperiode, og vi er allerede 10-12 procent foran sidste år, så selvom markedet ikke viser tegn på bedring, tror jeg stadig på at det bliver meget bedre, end det regnskabsår vi sluttede august 2015 , forklarer Sten Kjelstrup.