Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion, anklager grønne organisationer for at have drevet en nærmest koordineret offensiv imod nye regler for landbruget, og han hævder, at offensiven har været flittigt bistået af enøjede miljøforskere og meningsdannere.

- Organisationerne er en blandet skare, de repræsenterer fugle, frøer og fisk og alle er de kritiske overfor vores erhverv. Tonen er skarp og vi oplever, at der i stigende grad bliver gået efter manden og ikke bolden, sagde han i sin beretning på årsmødet fpr planteproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Helt grundlæggende vil vi meget gerne diskutere landbrug, natur og miljø med alle interessenter, men det skal have faglig substans, og vi ønsker ikke at stå model til skræmmekampagner eller føre en debat i en skinger tone.

- Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion

- Ud over Danmarks Naturfredningsforenings vedvarende og overordnede budskaber om landbrugspakkens konsekvenser såsom en ødelagt natur, uoprettelige skader på miljøet, biodiversitetens forsvinden og lignende, så har vi mellem jul og nytår oplevet at de danske offentlige vandværkers brancheorganisation, DANVA, har fremført, at vandregningen nu stiger på grund af nitratforurening fra den ekstra gødning, sagde Torben Hansen og uddybede DANVAs argumenter, som bygger på, at der skal udbetales en højere kompensation til landmanden for nye boringer, da jorden bliver mere værd, når det igen bliver tilladt at tilfredsstille afgrødernes behov.

- Jeg mener, at dette er et meget søgt og meget sølle argument, hvor man endnu engang forsøger at dreje debatten og folkestemningen ud af proportioner, sagde Torben Hansen.

- Helt grundlæggende vil vi meget gerne diskutere landbrug, natur og miljø med alle interessenter, men det skal have faglig substans, og vi ønsker ikke at stå model til skræmmekampagner eller føre en debat i en skinger tone. Lad os da diskutere, hvordan vi løser udfordringerne. Vi landmænd er også naturelskere og ønsker på ingen måde at ødelægge hverken miljø, dyreliv eller natur, fastslog Torben Hansen.