Resistens er et af de truende problemer i den moderne planteavl.

- Der udvikles færre og færre aktivstoffer, og det er en alarmerende tendens. Derfor er midlet prosulfocarb et vigtigt middel for planteavlere, og derfor opfordrer formanden for Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion, Torben Hansen, til at planteværnsfirmaerne kommer med løsninger der kan begrænse risikoen for fordampning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hans opfordring til planteværnsfirmaerne kom efter endnu et tilfælde, hvor der desværre blev fundet prosulfocarb i et parti økologiske pærer.

- Selvom fundet var lavt og meget tæt på grænseværdien, så medfører det usikkerhed hos frugtavlerne, og det er absolut ikke noget, der gavner vores erhverv. Hvis vi skal beholde prosulfocarb som en afgørende resistensbryder, så SKAL vi tage alle de nødvendige forholdsregler, løde Torben Hansens opfordring.

Valg af dyse

Det handler ifølge Torben Hansen om at vælge de rigtige dyser - og at tripletterne rent faktisk drejes til den rigtige position, og at man kun kører, når vejret er stille, køligt, fugtigt og gerne aften eller nat. Og at man holder afstand til naboer, som avler frugt og grønt.

- Forholdsreglerne er alvorligt ment og skal følges, ellers er brugen af prosulfocarb snart slut. Det er også helt nødvendigt, at planteværnsfirmaerne kommer med løsninger, der kan begrænse risikoen for fordampning. Midler skal kun lande der, hvor de skal gøre gavn. Vi har behov for prosulfocarb i en tid med voksende resistens, og det skal vi sikre i fællesskab mellem virksomheder og brugere, lød opfordringen fra Torben Hansen.