Monsanto udtrykker skuffelse over dansk afvisning af dyrkning af GMO-majs

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen oplyser til Socialdemokratiets fødevareordfører, Simon Kollerup, at producenterne bag de fire GMO-dyrkningsansøgninger øjensynligt har accepteret den danske anmodning om geografisk dyrkningsundtagelse.

Ifølge ministeren har EU-kommissionen meddelt, at den danske anmodning er accepteret:

- Af brevet fremgår det, at Pioneer og Syngenta, som står bag dyrkningsansøgningerne for Majs Bt11, Majs 1507 og Majs GA21, har undladt at reagere inden for den legale tidsfrist, hvilket af Kommissionen betragtes som en stiltiende accept af anmodningerne, forklarer Eva Kjer Hansen.

Skuffelse

Monsanto, som står bag dyrkningsansøgningen for MON810, har derimod sendt et brev, hvor der udtrykkes skuffelse over den danske beslutning:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Monsanto fastholder dog ikke det ansøgte anvendelsesområde. Kommissionen slutter herefter, at Monsanto også har accepteret anmodningen, oplyser miljø- og fødevareministeren.

Det fremgår ligeledes, at foruden Danmark har i alt 18 medlemsstater anmodet om hel eller delvis dyrkningsundtagelse i forhold til de ovennævnte fire majs, og at alle anmodninger er accepteret.