Det er nogle lidt andre størrelsesforhold man arbejder med, når man taler om høst i Australien.

Fra oktober til slutningen af december skal firmaet North-Hill Harvesting stå for høsten af 20.000 hektar i den østlige del af Australien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af august rejser Lindsay og Faith Northcott, der står bag North-Hill Havesting, til Danmark, hvor de skal med til et bryllup hos en tidligere ansat. Det australske firma har nemlig en lang tradition for at hyre danskere til at arbejde i høsten. Turen til Danmark giver altså også en mulighed for Lindsay og Faith Northcott for at få kontakt til flere danskere, som har lyst til at arbejde i Australien.

Arbejdet down under er en anelse anderledes i forhold til her i landet. Kornet i Australien giver ikke det store udbytte i forhold til danske standarder. Faktisk er det typiske udbytte kun omkring fire tons pr. hektar. Til gengæld kører de med nogle vældigt store maskiner. North-Hill Havesting råder over tre Claas Lexion mejetærskere og to Case IH mejetærskere, der er monteret med et skærebord på op til 45 fod. Det lave udbytte gør også, at mejetærskerne kan arbejde noget hurtigere end vi kender det fra Danmark.

De lange og varme dage i Australien betyder også, arbejdsdagene bliver meget lange. Når North-Hill Harvesting går i gang med høsten, skal de udover ejerne bruge to mejetærskermekanikere, otte mejetærskerpiloter, tre traktorpiloter og en lastbilchauffør for at holde høsten kørende. Halvdelen arbejder for virksomheden året rundt. Den anden halvdel bliver hyret fra hele verden, og her er det altså, at North-Hill Harvesting har fået smag for danskere.

Det skyldes, at danskere og canadiere har vist sig at passe bedst til den australske måde at arbejde på. Danskerne har ry for at være hårdarbejdende, entusiastiske og fleksible, og det er noget, man sætter pris på i Australien.

Det gik op for North-Hill Harvesting, at danskere kunne arbejde, da virksomheden købte nye Claas mejetærskere. Her fandt man ud af, at det krævede europæisk arbejdskraft, som havde kendskab til Claas, der ikke er så udbredt i Australien.