En PowerPack-katalysator til behandling af såsæd kan hjælpe planteavlere og frøproducenter med at imødegå det kolde vejr.

Mens vejrudsigterne fortsat lover sne og temperaturer i nærheden af frysepunktet, udbyder Biotech Innovation nu et nyt produkt, som kan hjælpe planteavlere og frøproducenter med at imødegå det kolde vejr: En PowerPack-katalysator til behandling af såsæd.

Virksomheden oplyser, at med en PowerPack monteret på siloer eller big-bags med såsæd kan bedrifterne roligt gå et forsinket forår i møde. Kontakt med en PowerPack betyder nemlig, at såsæden spirer hurtigere og ved markant lavere temperaturer. Behandlingen forlænger således tidsrummet for såning, da hurtig spiring betyder, at planterne når en tilfredsstillende modning, selv om de er sået sent.

Fra Biotech Innovation forlydet det endvidere, at forsøg har vist, at PowerPack-behandlingen øger spireevnen mærkbart. Ubehandlet såsæd kan for eksempel have en spireprocent på 90, men efter kontakt med en PowerPack øges det til, at omkring 97 procent af frøene eller såsæden spirer. Endelig giver behandlingen stærkere og mere levedygtige planter med et veludviklet rodnet. 

- PowerPack-behandling af såsæden giver generelt et større udbytte af det samme areal, fordi planterne er mere kraftfulde, og der er flere af dem, fortæller Lars Leth fra Biotech Innovation. Han anbefaler desuden, at gylle, som køres ud på markerne også behandles med en PowerPack.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Behandlingen gør så at sige gyllen mere potent, da kvælstoffet i gyllen bliver lettere for planterne at optage. En PowerPack-katalysator er en rustfri stålcylinder med en væske indeni. Den er vedligeholdelsesfri, indeholder ingen mekaniske dele og skal ikke tilføres energi.

Du kan læse mere om produktet her: www.biotech-i.dk/arkiv