Den 2. august inviteres alle kartoffelavlere og andre interesserede til Kartoffeldag på Jysk Landbrugsrådgivnings forsøgsmark nær Billund.

På Kartoffeldag får de besøgende mulighed for at se forskellige sorter af både spisekartofler og stivelseskartofler, ligesom der vil være en gennemgang af forsøg med gødskning, bekæmpelse af ukrudt og skadedyr samt demonstration af maskiner til kartoffeldyrkning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cikader og mekanisk ukrudtsbekæmpelse

Mekanisk ukrudtsbekæmpelse og bekæmpelse af cikader og skimmel er blandt de aktuelle emner, man kan høre om på Kartoffeldagen.

For at demonstrere, hvor effektivt forskellige maskiner kan bekæmpe ukrudt mekanisk og dække kartoffelkammene, er der i forsøgsmarken anlagt kartoffelrækker, hvor der ikke er lagt kartofler. Det giver de besøgende mulighed for ved selvsyn at se, hvordan de forskellige typer af maskiner arbejder i marken og klarer opgaven med at bekæmpe ukrudt.

Forsøg med bejdsning og kemisk bekæmpelse af cikader er et andet emne man kan høre om i forsøgsmarken, og selvom der ikke er anlagt forsøg med bekæmpelse af skimmel, er der også mulighed for at høre eksperter fortælle om erfaringerne med varsling og monitering af kartoffelskimmel.

Kartoffeldagen arrangeres af Jysk Landbrugsrådgivning, Heden og Fjorden, Vestjysk Landboforening, Lemvigegnens Landboforening og Byggeri og Teknik. Derudover vil der være repræsentanter fra LVK Vandel, DJF og Landsdækkende Kartoffelrådgivning samt diverse maskinudstillere, planteværnsfirmaer og sortsrepræsentanter inden for kartoffelavl.

Der er gratis adgang, og alle er velkomne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om Kartoffeldagen på: www.jlbr.dk/kalender/kartoffeldag.