Med mottoet "24 timer - 24 rækker med præcision" forsøger Horsch og Claas i samarbejde at lave en verdensrekord i tilsået majsareal på et døgn med en 24 rækkers Horsch Maestro 24.75 SW majssåmaskine, der er efterspændt en Claas Xerion 5000 traktor.

Efter planen vil rekordforsøget foregå torsdag den. 26. april i Rusland. Målet er at så med en hastighed på 15 kilometer i timen uden at gå på kompromis med variationskoefficienten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Naturligvis skal der også placeres gødning med den 24 rækkers store Maestro. Maestro 24 SW rummer 7.000 liter gødning plus 2000 liter majsfrø i gødnings-/såvognen med central påfyldning af gødning og majsfrø. Kravet til den høje præcision, er på forhånd inden rekordforsøget en absolut forudsætning fra den russiske landmand, som stiller marker til rådighed til projektet.

Under rekordforsøget vil alle data og informationer blive lagret og overvåget med Claas Telematics. På en fælles Horsch/Claas-hjemmeside, der er oprettet til begivenheden, kan man gætte på det tilsåede areal på et døgn. Her spænder forslagene fra godt 300 hektar til 500 hektar i døgnet.

Læs mere og følg med i nyhedsstrømmen her: http://app.claas.com/2012/weltrekord-maissaat/de/index.php