Italienske Gaspardo er på vej med en ny bugseret majssåmaskine til de nordiske markeder.

Gaspardo viste på Agritechnica i november en ny bugseret majssåmaskine, som importøren Scan-Agro har store forventninger til.

- Vi har løbende haft henvendelser fra landmænd og mindre maskinstationer - specielt i Sverige, som gerne vil have en høj kapacitet på en otterækket maskine uden at skulle klæde en traktor på med fronttank, siger Peter Hansen, der er Scan-Agros specialist i såteknik.

Den ny Renata, som er en 8 rækket bugseret maskine med 1600 liter gødningstank, er udstyret med et opdateret MTR-skiveskærselement samt skiveskær til gødning.  

Opdateringen af MTR-elementet øger præcisionen i såningen. Flere test med meget uens frøsorter har vist, at MTR-elementet efter opdateringen gør det muligt at placere op mod 70 procent af frøene inden for den ønskede frøafstand på 10-14 centimeter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vogn til flydende gødning

Renata supplerer den eksisterende bugserede maskine Scatenata på 3.000 liter gødningskapacitet og bagmonteret lift, hvori en otte- eller tolvrækket liftophængt majssåmaskine kan monteres. 

Scatenata findes desuden i en udgave til flydende gødning med 3.300 eller 4.200 liters tank. 

- Vi har haft flere forespørgsler på en gødningsvogn til flydende gødning både i forbindelse med majs-, roe- og grøntsagssåmaskiner. Et af midlerne til større kapacitet er en større gødningstank, og da grænsen for en frontlift er cirka 2.000 liter, er muligheden en bugseret tankvogn, så vi er glade for nu at kunne tilbyde en løsning, som kan imødekomme efterspørgslen, fortæller Peter Hansen.

En bugseret vogn giver ifølge Peter Hansen også en mere stabil kørsel og skåner traktorens lift, og er væsentlig hurtigere at frakoble traktoren.