Kompetencecenter for Økologisk Biogas inviterer til gratis workshop i Agro Business Park om græsbasserede, økologiske biogasanlæg.

Hvordan bygger man et biogasanlæg, der omsætter græs til gødning og elektricitet og således er fuldt økologisk? Det spørgsmål søges der svar på ved en workshop I Agro Business Park, Tjele 8. februar. Workshoppen kredser om erfaringer fra simple og robuste gårdbiogasanlæg i Tyskland som oplæg til at udvikle og designe et økologisk gårdbiogasanlæg tilpasset danske økologers forhold.

- De danske økologer har som mål at udfase konventionelt gødning. Det er en stor udfordring, men der findes muligheder – blandt andet i plantebaseret biogas. Der er dog en række tekniske og praktiske udfordringer, og det er nogle af dem, vi håber workshoppen kan bidrage til løsninger på, siger Michael Tersbøl, faglig udviklingschef i Økologisk Landsforening og leder af Kompetencecenter for Økologisk Biogas.

Workshoppen vil behandle forskellige anlægskoncepter på biogasanlæg, som er velegnede til de typer biomasse, som er relevant at bruge i økologiske biogasanlæg. Blandt oplægsholderne er Knud Tybirk, Agro Business Park, Michael Tersbøl, Økologisk Landsforening, Michael Köttner fra int. Biogas & Bioenergy Kompetencecenter i Tyskland og biogasentreprenør Kent Skaaning.