Fødevareministeren giver fire millioner i støtte til to projekter, der skal afprøve ny teknologi i biogasanlæg og forbedre mulighederne for at producere biogas fra økologisk plantemateriale.

Hovedparten af de eksisterende danske biogasanlæg er udviklet til at producere biogas fra gylle og flydende biomasse fra fødevareindustrien – og ikke fra økologisk biomasse af plantemateriale som for eksempel græs og energiafgrøder. Det skal to udviklingsprojekter ændre på.

Projekterne får i alt fire millioner kroner fra Fødevareministeriets erhvervsudviklingsordning til at afprøve nye teknologiske løsninger, der kan håndtere plantemateriale i biogasanlæggene. Den store udfordring er at finde den bedste teknik til at føre plantematerialet ind i anlæggene og røre rundt i det.

- Jeg er meget spændt på at følge udviklingen i de to projekter og deres løsninger på de tekniske udfordringer. Det her vil kunne give økologerne mulighed for at levere grøn energi og derved forsyne dem med en endnu grønnere profil, siger fødevareminister Henrik Høegh.

Fødevareministeren håber, at projekterne kan give flere konventionelle bedrifter et incitament til at omlægge til økologisk drift. Det skyldes, at produktion af biogas fra økologisk plantemateriale kan sikre flere næringsstoffer til den økologiske produktion, fordi den afgassede biomasse kan køres ud på markerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce