Arbejdet med at dokumentere sænkningen af pH i gylle er nu blevet betydeligt nemmere for alle, der kører med forsuringssystemet SyreN

Manden bag SyreN-systemet, Morten Toft, er parat med en nyhed, der skal gøre det nemmere for landmænd og maskinstationer, der kører med SyreN, at dokumentere forsuringen over for kommunen.

Den nye gyllelog-journal, som Morten Toft selv omtaler som et "gyllometer", ligger på nettet og gør det muligt at få overblik over hvor mange gyllevogne, der er ude at køre med SyreN, og hvor de kører henne.

- Det er først og fremmest lavet til kommuner, som er tilsynsmyndighed på forsuringen. Der er et lovkrav, der påbyder os at dokumentere, at ph-værdien sænkes, siger Morten Toft, der ejer virksomheden BioCover.

For at holde styr på data til dokumentation, sender SyreN et signal til en server hver tiende sekund. Dermed er det muligt at følge gyllevognene på deres arbejde rundt omkring i landet. Med den rigtige kode og log-in kan man følge gyllevognene on-line via internettet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det gør dokumentationen meget nemmere, fordi det foregår fuldautomatisk. Maskinstationen og landmanden gør bare, som de plejer, og så sker det af sig selv, forklarer Morten Toft.

Også fremtiden for sprøjter

Han tror, at denne form for journal blot er begyndelsen.

- Jeg forudser, at sådan en log også vil blive brugt til sprøjter i fremtiden, siger han og tilføjer, at det system, han har udviklet, i princippet også kan bruges til sprøjter.

- De kan jo bare købe det af mig, siger han med et smil.

For at oplyse om systemet, har Morten Toft besluttet at åbne for besøgende på websiden i en måned. Dermed kan alle, der har lyst, følge med under gylleudbringningssæsonen.

Det er dog kun gyllevognens position, der kan følges på nettet. Applikationsdata fra gyllevognene befinder sig på en separat website og kan kun downloades med en separat kode.

Koden til logge ind er: BioCover (brugernavn) og BioCover1234 (password) på denne hjemmeside