Det er en fejl i lovgivningen, at udledninger fra landbrugets dræn ikke bliver reguleret. Det mener oppositionen, som nu vil indkalde til en høring for at sætte fokus på problemerne med drænvand, der forurener vandmiljøet med næringsstoffer. Det skriver Altinget.dk.

Oppositionen tager initiativ til høringen, fordi miljøminister Karen Ellemann (V) på et samråd onsdag erklærede, at hun ikke vil arbejde på at ændre reglerne om dræn. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samrådet var indkaldt på baggrund af en sag, hvor en mand i Nordvestjylland har fået ødelagt sin fiskesø af drænvand med næringsstoffer, som helt lovligt er blevet ledt ud i fiskesøen fra nabogården.

- Det er helt galt, at en landmand lovligt kan forurene og ødelægge en anden mands sø, mener SF's Steen Gade, som understreger, at sagen også er principiel: 

- Det vand, der løber gennem et dræn, er åbenbart anderledes end alt andet vand, fordi det ikke skal reguleres. Det undrer mig, at ministeren ikke kan se, at der er et hul i loven. Det må vi rette op på, siger han til Altinget.dk.

K: Se på filtre og minivådområder

Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, mener ligeledes, at skal sættes fokus på det fosfor og den kvælstof, som ledes ud i vandmiljøet via dræn. Hun peger på, at man med okkerloven allerede har indført regulering i visse områder.

- Drænene i sig selv er ikke et problem. Men det er et problem, når der er forurenet vand i drænene. Det må vi se på, men vi har ikke en forkromet plan endnu, siger hun til Altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konservatives miljøordfører, Tage Legaard, er parat til at diskutere de principielle problemer med forurening fra drænvand. Han mener, at man både skal se på filtre eller minivådområder, der renser drænvandet, og på metoder, der mindsker mængden af næringsstoffer, som ledes ned i drænvandet.