På to møder i november tager Djursland Landboforening aktuelle planteavlsspørgsmål op. 

- Der bliver indgået flere og flere skriftlige aftaler i markbruget for eksempel omhandlende salg af afgrøder og køb af varer. Desværre ser vi en del eksempler på, at landmand og grovvarefirmaer ikke altid har samme opfattelse af, hvad der står i disse aftaler og kontrakter. Vi vil på mødet forsøge at klæde jer som landmænd bedre på til at indgå skriftlige aftaler, skriver landboforeningen i invitationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Høsten 2010 vil blive husket længe for de mest spirede afgrøder i mange år, og et dryssespild som nærmest ikke er set før – hvordan forhindrer vi det til sæson 2011?

Flere efterafgrøder i 2011

Efterafgrøder er også et af de emner, som vil blive taget op på planteavlsmøderne.

- 2010 er sidste år med relativt få efterafgrøder. I 2011 vil arealet mindst skulle fordobles på grund af nye regler om dette emne. Vi vil derfor sætte fokus på en god og billig etablering og samtidig omtale de muligheder, I hver især har som landmænd for at bruge de nye muligheder - for eksempel mellemafgrøder - for at mindske efterafgrødekravet, skriver Djursland Landboforening.

Landboforeningen vil desuden fortælle om erfaringerne fra 2010 med midlet Broadway, og der vil blive sat fokus på, om "No Till" blot er en "dill'e" eller et godt alternativ til det, man gør i dag.

Der vil også blive berørt emner som resistensproblemer i græsukrudt, Mark Online - ifølge landboforeningen et oplagt valg til næsten alle landmænd, majs-indtryk fra Tyskland, vinterrapsdyrkning og iblanding af svovlsur ammoniak i såsæden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den 15. november klokken 19.30 holdes første møde på Landbocentret i Følle, og mødet gentages den 18. november ligeledes klokken 19.30 i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa.