Ved køkkenbordet viser godsejer Klaus Løjtved på Løjtved Gods på Sydfyn et af sine ældste gradueringskort til udsæd, hvor et område er farvet dybgrønt, og et er himmelblå. Det var i 2016, han i mindre skala begyndte at eksperimentere med at gradueret udsæden. Det var helt simple kort med to forskellige tildelingsmængder, og der var tale om to-tre marker pr. sæson, han dengang forsøgte sig med.

- Til at begynde med, skal ens viden om de enkelte marker inddrages. Det er min erfaring, at man skal løbe det langsomt i gang og få det indarbejdet i hverdagen. Jo oftere man sidder med det, jo nemmere bliver det at arbejde med, siger godsejeren.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.