Da Kristian Boel skulle finde ny sprøjte til bedriften, efter han gennem to år havde prøvet trailersprøjter og selvkørende af, var der kun et naturligt valg.

På Mariesminde skulle der findes en ny sprøjte til opgaverne på de knap 750 hektar, han selv har, samt 200 hektar som Kristian Boel og svigerfaren driver i et marksamarbejde. Efter udfordringer med software på trailersprøjten i det tidlige forår 2019, blev det startskuddet til en periode med flere forskellige sprøjter, der blev lejet ind på bedriften.

Efter erfaringer med de forskellige sprøjter, førte det i sidste ende til køb af en helt ny, selvkørende sprøjte, der kommer til at stå for behandlingerne de næste mange år. Med erfaringer fra både trailersprøjte og selvkørende var det nogle rent praktiske ting, der var hovedårsagen til valget.

Jeg vil hellere have en overkapacitet og køre lidt maskinstation, end at have for lidt kapacitet og skal have andre til at lave markopgaverne

Kristian Boel

- Når der er travlt, er der ikke tid til at stå og koble vogne eller redskaber fra og til på traktorerne. Vi har tit stået i en situation, hvor vi skulle bytte rundt med maskinerne for at komme til at sprøjte, og det besvær vil vi helst være fri for, siger Kristian Boel.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind