Hvorfor, hvornår og hvordan du skal vækstregulere, er spørgsmål du skal have afklaret, inden du går i gang med at behandle. Ekspert giver dig her gode råd med på vejen.

Mange småparcels-forsøg viser ofte, at vækstregulering ikke kan betale sig. Men vækstregulering adskiller sig fra for eksempel svampemidler, hvor der ved behandling er forventning om et merudbytte. Vækstregulering er for at forebygge lejesæd og kan betale sig de år, der er lejesæd. Lejesæd er en dyr affære med både udbyttetab og forringelse af kvaliteten på den færdige vare. Optimal vækstregulering i korn og frøgræs foretages i strækningen og med hurtigtvirkende midler som Medax Top.

Hvad sker der i planten?

Modsat vækstreguleringsmidlerne, stopper græsukrudtsmidlerne al vækst i planten og giver ingen styrke af strå eller rødder. Det eneste, der opnås, er en lavere plantehøjde

Jesper Kystgaard

Med vækstregulering stoppes syntesen af gibberellin-syre midlertidigt. Det medfører, at planten i en periode ikke kan lave cellestrækning og stopper sin strækningsvækst. I stedet bruger planten energien på at styrke strå og rødder. Den effekt har alle aktivstoffer, der er godkendt til vækstregulering.

Mange tror fejlagtigt, at det er samme effekt, der kan opnås med græsukrudtsmidler. Modsat vækstreguleringsmidlerne, stopper græsukrudtsmidlerne al vækst i planten og giver ingen styrke af strå eller rødder. Det eneste, der opnås, er en lavere plantehøjde.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind