Fremtidens jordbrug er med præcision. Det er direktør i AG Precision, Anders Stefansen, slet ikke i tvivl om. For det er den udvikling, han oplever i sin egen virksomhed, der leverer GPS-løsninger og service til præcisionsjordbrug importeret fra den amerikanske producent AG Leader. På de seneste fire år er årsomsætningen i AG Precision næsten fordoblet, og fra at være en enkeltmandsvirksomhed beskæftiger virksomheden nu fire medarbejdere. Nu flytter virksomheden i større lokaler i Roslev på Salling.

- Indtil nu har vi haft virksomhedsadresse på min private adresse udenfor Viborg, men det bliver ikke ved med at fungere, når virksomheden vækster så meget. Vi glæder os meget til at flytte i de nye lokaler, hvor vi kommer til at have et show-room med vores produkter samt mulighed for at afholde kurser og erfagruppemøder, siger Anders Stefansen og tilføjer: - Fordi vores medarbejdere er fordelt over hele Danmark, vil de fortsat køre ud hjemmefra i vores servicebiler til hele landet og dele af Sverige.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Baggrund som mekaniker

Anders Stefansen ser flere årsager til den voksende interesse for AG Precision. En af de væsentligste er, at virksomheden tilbyder totalløsninger. Lige fra levering af software og hardware til installering, montering og løbende service og drift.

- Jeg har en baggrund som mekaniker, og derfor ved jeg, at det er meget vigtigt, at udstyret er af god kvalitet, samt at supporten på produkterne er i top. Det er er højt prioriteret, at vi har en god og tillidsfuld relation til kunderne, og at de kan få den support, de har brug for, lyder det fra direktøren.

Taler med alle maskiner

Derudover fremhæver Anders Stefansen, at produkterne fra AG Leader let kan flyttes mellem maskinerne, så man principielt kan bruge det samme hardware i alle sine traktorer. Og så er de amerikanske produkter ikke kræsne med hvilke maskiner, de skal snakke sammen med.

- Nogle produkter til præcisionsjordbrug vil kun tale sammen med bestemte maskinmærker. Vores udstyr taler som udgangspunkt med alle mærker, og det er en kæmpe fordel for landmanden, at han ikke skal investere i nyt GPS-udstyr, når han køber nye maskiner, siger Anders Stefansen, der forventer, at præcisionsjordbrug kun bliver mere populært fremover.

- Udviklingen går i en retning, hvor mere og mere af det arbejde, landmanden laver i marken, skal dokumenteres og optimeres. Det kan man med præcisionsjordbrug, som er et helt uundværligt værktøj til at anvende og indsamle data, lyder det fra Anders Stefansen.