Ledelse er den fællesnævner, der binder alle ressourcer sammen i en virksomhed og derfor ofte årsagen til, at de ønskede resultater ikke opnås.

Der er en direkte sammenhæng mellem ledelse og resultater. Derfor er det af stor betydning, at der tales om ledelse, og at man som leder har de rigtige værktøjer til at engagere og inspirere sine medarbejdere. Alle mennesker påvirkes af ledelse. Derfor mener jeg ledelse er det vigtigste vi kan beskæftige os med.

I mit virke som rådgiver i ledelse og forretningsudvikling, er det naturligt for mig at tale om og forholde mig til ledelse hver dag. Min mission er at sætte ledelse på dagsordenen i dansk landbrug. Jeg vil i denne artikel, med inspiration fra Hildebrandt og Brandi, behandle ledelsesbegrebet som overordnet virksomhedsledelse, og hvad jeg ser som de største ledelsesudfordring i landbruget.

Virksomhedslederens udfordring

Først og fremmest vil jeg gøre en ting klart. Landbruget som branche og dens omverden er i forandring. Dermed har behovet for ledelse også ændret sig. Vi kan ikke klare os med fokus på resultater alene. Som leder i landbruget skal man forholde sig til forskelle i kultur og generationer. Sammen med et øget pres fra samfundet nationalt såvel globalt. Det gør, at der stilles høje krav til fokus på:

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind