Med udsigt til færre arbejdstimer og lidt højere udbytter, har planteavler ved Horsens over tre år tidoblet sit upløjede vårbygareal.

Olieræddiken står højt og blomstrer på en af Michael Nielsens marker ved bedriften Lille Nygaard nær Klovborg, hvor der i foråret var sået vårbyg. Her havde landmanden løsnet jorden med en dybdeløsner, der var monteret mellem traktoren og en Horsch Pronto. Idéen med at bruge en dybdeløsner og så direkte i stedet for at pløje begyndte lidt for sjov, men er efterhånden blevet et vigtigt redskab i hans maskinpark.

- Efter en snak med en kammerat om, at det kunne være sjovt at se, hvad sådan en dybdeløsner kunne bruges til, ringede jeg til Jos van Ewijk fra J-Maskiner en mandag, og onsdag morgen stod dybdeløseren på min gårdsplads. For 36.000 kroner var det en yderst overkommelig pris og en billig måde at komme i gang med det, siger Michael Nielsen.

Med den direkte såning passer en mand det hele, og så er du færdig. Det er mere simpelt

Michael Nielsen, landmand

I første omgang var det et eksperiment, men han har fundet ud af, at han kan spare tid og penge ved at undlade at pløje på de marker, der er egnet til det.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind