Forventningens glæde var stor, da vi i december startede Projekt PattegriseLIV 2,0 sammen med mange andre besætninger i Danmark.

Vi har sat nogle realistiske mål sammen med konsulenten. Og vi har løbende udviklet på vores rutiner og afprøvet forskellige ting for at mindske dødeligheden i farestalden. Vi startede med et udgangspunkt der hed 38,1 fravænnede grise pr. årsso. Generelt havde vi et højt antal totalfødte grise som i 2019 lå på 20,7 og er nu steget til over 21 totalfødte grise pr so. Fravænningsvægten på 4,9 kg var også ret lav, efter 28 diegivningsdage.

Største udfordring var søernes malkning

Et ugentligt møde i farestalden, hvor medarbejderne kan komme med forslag til forbedringer eller kritik - det vil jeg helt klart huske

Henriette L. Hansen, afdelingsleder

I nogle perioder har vi ligget på over 19 levendefødte grise, men vi blev hele tiden bremset på resultaterne, af søer der malker for dårligt. Jeg vil faktisk mene, at det gik hen og blev vores største udfordring i stalden.

Vi havde rigtig godt styr på vores rutiner. Vi havde selvfølgelig udsving i dødeligheden ligesom alle andre. Det har været hvis det primære personale har haft fri, havde en dårlig arbejdsweekend, eller vi har testet noget der ikke fungerede. Men vores resultater har som udgangspunkt ligget stabilt.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind