Det systematiske arbejde med efterafgrøder giver økologisk planteavler kvælstof og kulstof til afgrøderne og hjælper i kampen mod ukrudtet.

Ude i havremarken viser Ole Jakobsen, hvordan efterafgrøderne står grønt i stubben og er klar til at gro for fuldt tryk. Han driver i dag 455 hektar økologisk jord på Feldbjerggaard ved Vildbjerg, hvor han bor med sin hustru og deres to børn.

Gennem årerne har han arbejdet målrettet med efterafgrøder som en væsentlig del af kvælstofforsyningen til de økologiske afgrøder og som et effektivt middel i bekæmpelse af græsukrudt. Det er blevet lidt af et hjertebarn for ham at holde markerne grønne hele året og sørge for at få lavet en humusopbygning i jorden og holde liv i mikroorganismerne.

Jeg har også fået en mere farbar jord, da jeg er begyndt at arbejde systematisk med efterafgrøderne

Ole Jakobsen, økologisk landmand

- Vi skal hjælpe solen ned i jorden ved at give efterafgrøderne et forspring, så de er klar til at udvikle sig med det samme efter høst og sørge for kvælstof og kulstofopbygning i jorden, siger Ole Jakobsen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind