Du skal selv i gang med værktøjet for at være sikker på, at din plov er indstillet korrekt, er budskabet fra Jens Iversen, der er tidligere verdensmester i pløjning. Han holder blandt andet kurser i, hvordan du selv laver indstillingerne.

Anders Sørensen står og måler afstanden mellem muldpladerne på sin Kverneland plov. Han kommer fra Kliplev og er på kursus syd for Aabenraa arrangeret af Landbrugsrådgivning Syd for at lære at lave de rigtige plovindstillinger. Tidligere på dagen har underviser og indehaver af Ploveksperten, Jens Iversen, holdt oplæg om alle de ting, der skal gennemgås på plovene, og udstyret med målebånd og instruktionspapirer er han sammen med godt 10 andre kursister i gang med få indstillet de medbragte plove.

- Der er mange ting, jeg står og indstiller på i dag, som jeg ikke tænker over i det daglige. Men det er virkelig godt at få lavet de rigtige indstillinger, så jeg fremover kan spare brændstof og sliddele ved at køre rigtigt med ploven, siger han.

Der er mange ting, jeg står og indstiller på i dag, som jeg ikke tænker over i det daglige

Anders Sørensen

Det er kun få år siden, han var elev på landbrugsskole, men der kom de i undervisningen slet ikke dybt ned i, hvordan plovene indstilles, og der var ingen undervisning i indstillinger af forplov.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind