Mælkeproducent Vagn-Åge Bach driver vest for Horsens et kvægbrug med 90 malkekøer, og for at optimere fodringen af goldkøer og kvier investerede han for cirka fem år siden i en speciel blandevogn.

Efterspørgslen fra danske mælkeproducenter har drevet udviklingen af fuldfoderblandere mod større og større vogne. Men den udvikling har Vagn-Åge Bach i Nim vest for Horsens for længst meldt sig ud af.

Da han i 1996 byggede ny løsdriftsstald, besluttede han samtidig, at han ville drive et landbrug, som han selv kunne passe, og derfor blev stalden bygget med plads til 90 malkekøer.

Den nøjagtige fodring har medført, at vi har færre problemer med ketose, og mælkefeber det er nærmest ikke eksisterende.

Vagn-Åge Bach

- I de første år havde vi fast medhjælp, men siden årtusindskiftet har jeg valgt selv at passet køerne og bruge maskinstationen til de fleste opgaver i marken. Når der er behov for en fridag, eller vi skal på ferie, bruger vi vikarservice og er så heldige, at vi i en årrække har kunnet trække på den samme vikar, siger Vagn-Åge Bach.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind