Grundlaget for det gode høstresultat bliver lagt i såbedet, og det er ofte detaljerne, der afgør, hvilken kvalitet du ender med.

Det gode såbed er altafgørende for det gode høstresultat. Det er ofte detaljen, som gør, om det bliver godt eller knap så godt. Heldigvis har mange fået mere fokus på emnet, men mange steder kan det blive endnu bedre.

Første trin er at sørge for, at frøet har en fugtig dyne over sig, så der kommer en hurtig fremspiring, men der er en del andre faktorer, der spiller ind. Her i artiklen vil jeg komme ind på flere af de ting.

Såtidspunktet berører kun udbyttet lidt i et år, mens ukrudt påvirker udbyttet og mulighederne for at dyrke vintersæd de næste mange år frem

Kasper Holm Kristensen, planteavlskonsulent ved Velas

Hæv udsædsmængden

Vi er kommet gennem en meget våd sæson frem til midt i marts, hvor regnen endelig stoppede. For vintersæden betød det en tynd plantebestand, som efterfølgende har haft rigtige gode betingelser, på nær nogle lette jorde, der har haft lidt mangel på vand. Den tynde plantebestand og for manges vedkommende en manglende ukrudtssprøjtning i efteråret har resulteret i meget ukrudt i markerne, som ikke er bekæmpet godt nok i foråret.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind