Medarbejderne på Hvamgård har været med til at udvikle en effektiv recept til pattegrise. Det holder dødelighed og diarré nede i farestalden.

Sergii Tsybulskyi og Tetiana Tsybulska har arbejdet på Hvamgård i næsten fire år. De viser mig rundt i farestalden, hvor Sergii Tsybulskyi er manager. Her er plads til 650 søer. Som så mange andre svineproduktioner bøvler de med mange små og svagtfødte grise. Det har givet stof til eftertanke. Efter at have forsøgt sig med mange af markedets energitilskud, har medarbejderne og ejeren af Hvamgård, Danni Hvam Mikkelsen, taget konsekvensen og udviklet deres helt egen opskrift på power til pattegrise.

- Det går én på, når man skal aflive så mange pattegrise. Der måtte ske noget, derfor begyndte vi at lege med tanken om at finde frem til vores egen recept, siger Tetiana Tsybulska. Hun samler en pattegris op, og viser hvor nemt, det er at give tilskuddet i munden og samtidig sikre, at intet går tabt.

300 grams grise får en ekstra chance

Førhen blev mange af de mindste grise, der vejede helt ned til 300 gram, aflivet de første dage på Hvamgård, da de ikke stod til at redde. Nu får de en ekstra chance, takket være dét Sergii og Tetiana kalder en immunbooster.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind