Sporten i landbrug er, når det ikke er dit eller mit, men vores, mener Thor Gunnar Kofoed. Hans stærke holdninger til frøafgrøder og samarbejde har bragt ham succes som landmand og politiker.

Det bliver regn. Det bliver sådan rigtig regn. Thor Gunnar Kofoed står på værkstedet på Ellesgård sammen med sin nabo Preben Bjerregård. De tjekker vejrudsigten på deres telefoner lige så ofte, som andre tjekker Facebook. Om to dage vil det begynde at regne. App'en viser blå streger så langt øjet rækker.

Thor Gunnar Kofoed, Preben Bjerregård og deres ansatte går i gang med at høste med det samme. Sammen ejer de mejetærskere, vogne og lastbiler, der fragter korn fra tærskerne. I to døgn stopper Preben Bjerregårds ansatte stort set kun for at stifte fører på maskinerne. Ingen får ret meget søvn, men sammen får de høsten i hus, inden regnen begynder.

Vi snakker meget om tingene. Skal, skal ikke? Hvis noget er en god idé, så gør vi det

Thor Gunnar Kofoed

- Vi fik bjærget afgrøderne på det mest optimale tidspunkt. Det var der så mange andre, der ikke fik. Næsten ingen. Vi havde en fælles interesse i at hente det hjem. Det var ikke dit eller mit. Det var vores, og vi skulle have alt ind til tiden. Når et samarbejde kører godt, får man løst opgaverne til perfektion, siger Thor Gunnar Kofoed.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind