Med gylleudlægger bliver marktrykket mindsket, og gyllen kan komme tidligt ud på Klitgaard Agros marker.

På Klitgaard Agros marker i det nordjyske nær Hals er der behov for at få bragt gylle ud. Meget gylle. Bedriftens produktion af 120.000 slagtesvin årligt gør, at der bliver brugt fire ton foder i timen og på samme tid lavet cirka et ton kød. Det resulterer i cirka otte ton gylle i timen. Gyllen bliver bragt ud med en gylleudlægger, da den lavere vægt giver et væsentligt mindre marktryk, end hvis det var blevet kørt ud med gyllevogn. Og måske vigtigst af alt, at gyllen tidligt kan blive bragt ud på markerne.

- Vi begyndte allerede at køre gylle ud i februar. Det gik rigtig godt, og det kan vi takke vores gylleudlægger for. Mens mange på det tidspunkt ikke kunne komme ud og køre gylle, var vi næsten færdige, siger Mads Lindemann, der er driftsleder på Klitgaard Agro.

I vores no-till system har vi ikke noget "viskelæder" til at nulstille sporerne efter en tung gyllevogn. Derfor er vi meget opmærksomme på at holde sporerne i så god stand som muligt

Mads Lindemann

Det kunne lade sig gøre, fordi der i efteråret ikke blev sået så mange hektar vintersæd som planlagt, og der derfor ikke var så mange hektar, der skulle køres på. Men vigtigst af alt var kørsel med gylleudlæggeren med til at mindske marktrykket.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind