Foredrag over nettet spreder ny viden til mange og kan med fordel bruges i landbruget, lyder det fra Agros markskribent.

Ret tidligt i Corona-udbruddet blev der meldt ud, på de sociale medier, at Bill Gates havde forudset, at der ville komme en verdensomspændende pandemi med ødelæggende kraft. Det havde han forudset i en TED Talk helt tilbage i 2015. Videoen kan i øvrigt findes på Youtube under overskriften "The next outbreak? We're not ready" og har i skrivende stund mere end 20 millioner visninger.

Hele denne evne til at dele viden i hele verden hurtigt og effektivt bliver hjulpet godt på vej af de sociale medier. Du bruger garanteret allerede Youtube, inden du foretager et maskinkøb og kigger sikkert også med på Facebook, hvor nyhederne hurtigt spreder sig. Det er effekten af, at verden er blevet mere digital og dermed også klogere, hvis du vel at mærke er god til at sortere i sande nyheder og fake news. Der er nemlig også megen skrald mellem alt det gode. I denne artikel vil jeg dykke ned i et verdensomspændende foretagende, der kaldes TED Talks, og hvordan deres setup vil kunne bidrage til øget viden i landbruget.

Det må være rigtige tidspunkt at springe ud i at få startet en bølge med viden online direkte fra landmand til landmand. Jeg håber, du tør at tage springet

Gratis TED Talks spreder viden i verden

På Wikipedia står der blandt andet at, TED er en organisation, der laver konferencer med formålet at udbrede "idéer, der er værd at sprede". Bogstaverne dækker over Technology, Entertainment og Design. Alle TED Talks kan findes gratis på nettet og streames live. TED blev skabt i 1984 som en enkeltstående begivenhed, men opstod senere i innovationscentrummet Silicon Valley. Talerne får maksimum 18 minutter til at præsentere deres idéer på den mest opfindsomme og engagerende måde, de kan. Tidligere talere inkluderer Bill Gates, som jeg skrev i indledningen og en masse andre spændende mennesker. Emnerne dækker næsten alt - fra videnskab til forretning til globale emner - på mere end 100 sprog.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind