Godt fuldfoder kræver blandt andet engagement, løbende opfølgning, gode råvarer, høj blandesikkerhed og optimal blandetid. Og så skal man kende sin fuldfodervogns styrker og svagheder.

Da fuldfoderet blev næsten hver kos menu, så man en positiv udvikling på køernes sundhed og ydelse. Men fuldfoder er ikke blot fuldfoder og slet ikke, når man vil have koen til at præstere rigtig godt. Ofte ses, at ustabilitet og dårligt foder, ikke homogene blandinger og fuldfodervognen nemt kan ødelægge en god rytme hos køerne. Det er velkendt, at dét at komme tilbage på et godt spor tager meget længere tid end at ødelægge noget.

Derfor er det afgørende, at man er opmærksom på alle de faktorer, der spiller ind på godt fuldfoder, så koen kan arbejde optimalt og levere det, den reelt kan ud fra sine gener og dit management.

Gode råvarer og høj blandesikkerhed

Det skal være en selvfølge, at der kun blandes godt og sundt foder til vores dyr. Mug-/skimmelklumper i ensilagen eller råvarer, der er forurenet, bliver ikke bedre af at blive blandet. Det gør det blot værre for koen, da den ikke får en reel chance for at sortere disse plumper fra. Men omhyggelighed fra jord til krybbe med gode rutiner ved ensilering, opbevaring og udtagning, gør det muligt at eliminere denne faktor.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind