Det kan lyde banalt, at planterne skal passes så godt så muligt for at opnå og beholde den tårnhøje kvalitet og ensartethed. Det er det, mange af artiklerne i denne udgave af Agro handler om, lige fra såning til høst. Men høsten er ikke det sidste kapitel i historien, hvis du selv opbevarer kornet. Så snart kornet ligger på lager, begynder arbejdet med tørring, og her kræver det, at man holder tungen lige i munden, da det gode arbejde i marken i yderste konsekvens kan blive sat over styr.

Og i stedet for bagefter at græde over spildt mælk, er det bedre at tage tyren ved hornene og sikre de rette opbevaringsforhold og tilhørende tørring. Hos Sukup DanCorn i Hedensted har de specialiseret sig i at levere lagerløsninger, hvad enten det gælder planlager eller silo. Og gennem sit arbejde har salgschef Ole Laustsen gennem tiden set både gode og dårlige resultater af korntørring. Og når det går galt, kan kvaliteten af hele lageret sættes over styr, og millioner kan gå tabt. Det er også derfor, det er værd at sætte sig ind i, hvordan luften transporterer fugten ud gennem toppen af stakken, og hvor lang tid der går, før kornet får den ønskede vandprocent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forhold til salg, kan du vælge at lade foderstoffen tage sig af det. Men måske er den bedste løsning selv at stå for det. Der kan være store prisforskelle mellem foderstofselskaberne, og netop derfor kan det være en fordel at tale handel med naboen. I denne udgave af Agro kan du læse om, hvordan handler uden om foderstoffen har stået på i årtier i Fjerritslev-området. Her er en halv snes planteavlere og en svineproducent eksempler på, hvordan et godt og udbytterigt naboskab gennem årene har udviklet sig til et handelssystem med velsmurt logistik og bekvem automatik. Handlen har stået på i cirka 20 år, og den foregår altid i høsten, hvor der for disse planteavlere er brug for at komme af med kornet, og hvor varen samtidig er billigst at købe.