Trods corona-tider, fortsætter arbejdet i farestalden og projekt PatteGriseLIV.

Arbejdet fortsætter i farestalden i disse Corona-tider. Vi får hele tiden nye ideer, små som store, der bliver prøvet af. Mens andre hamstrer fødevarer og toiletpapir, tømmer min chef hylderne ved den lokale købmand for kaffefløde og sirup, som vi vil bruge til de svagfødte grise.

Vi skal have lidt større fokus på faringshjælp i dagtimerne, da vi har nogle enkelte søer, der føder døde grise én til to dage efter faringen reelt er slut. Samtidig husker vi at vende tilbage til de oprindelige rutiner, hvis noget ikke fungerer. Vi husker også hinanden på at forberede arbejdet til den næste, der kommer i stalden, for eksempel den person, som kommer om aftenen og tjekker faringer. Der skal stå udstyr til faringshjælp klar med sirup til svagfødte, en flamingokasse til at sætte dem i, og der skal findes et par gode søer, der kan få de svagfødte grise.

Vi har fået taget prøver for PPV, som viste negativt svar. Så ved vi, at det ikke er Parvovirus, der giver 0,4 stenfostre per kuld. Til gengæld mener vi at have en lille smule influenza til at køre rundt, da vi har haft nogle søer med tidlige faringer og lidt nysen ved pattegrisene.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind