Kornet skal været gødet op og svampestrategien skal være på plads. Her kommer plantekonsulent med sine tip til den optimale april-behandling.

Blandt vinterafgrøderne skal du have fokus på at sikre væksten og holde nøje øje med specielt gulrust i hveden, lyder nogle af anbefalingerne fra planteavlskonsulent Kasper Kjær Olsen. Her kommer han med sine bud på, hvad der venter for vinterbyggen, vinterrugen og vinterhveden gennem april og begyndelsen af maj.

- I vinterbyggen skal gødskningen gerne være færdig midt i april. Den er tidlig moden, og derfor skal vi også være tidligt færdig med gødskningen. Dem, der har svært ved at komme ud med planlagt gylletildeling, må overveje, om marken skal have handelsgødning i stedet. Hvad vinterbyggen skal have af gødning totalt, kommer helt an på, hvilket udbyttepotentiale der er udsigt til. Det er et sted mellem 140-180 kg N, hvis forfrugten har været korn. Husk på, det handler om at vurdere og være realistisk med hensyn til udbyttet og tildeling af kvælstof.

Hvis der er enårigt rapgræs, der mangler at blev bekæmpet, skal du ud med Hussar plus OD inden stadie 32, da det ellers vil være for sent at behandle. Til denne behandling kunne det være fint samtidig at dække sig af mod bygrust og skoldplet, hvis vinterbyggen er i stadie 31, når første knæ er mærkbart. Det er først her, det forsøgsmæssigt er rentabelt at begynde svampebehandlingen. Svampebehandlingen skal være rettet primært mod bygrust, men må gerne have sideeffekt på skoldplet. Vi har observeret den første rust i sorten Cleopatra den 9. marts i år, så vær opmærksom.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind