Den våde jord på Erik Rasmussens bedrift ved Jelling blev klar til markarbejde, men ikke alle konsulentens råd var mulige at følge.

Gummistøvlerne synker dybt i og sætter sig med jævne mellemrum helt fast, så fødder med strømper kommer med op, når man tager næste skridt. På Erik Rasmussens vinterbygmark tæt ved Jelling er jorden meget klæg og smattet i begyndelsen af marts. Planteavlskonsulent Kasper Holm Kristensen fra Velas går en tur i marken sammen med landmanden for at komme med bud på, hvad han kan gøre på sine vinterbyg-, vinterhvede- og rapsmarker, når det altså bliver til at køre på dem.

- Når du har mulighed for at køre, skal du være klar til det. Ikke bare fra den første dag, men fra første time, siger planteavlskonsulenten.

Han tager fat i nogle af de fuldt udvoksede blade i vinterbyggen for efterfølgende at teste, hvilke næringsstoffer, afgrøden mangler. Bladene har et gulligt skær i toppen, der både kan betyde kvælstof- såvel som manganmangel. Det viser sig dog efter testen er gennemført, at vinterbyggen udelukkende mangler kvælstof for at komme godt i gang.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind