Roeetableringen har været i fuld gang, men der er en række ting, du skal have for øje gennem april og begyndelsen af maj. Bent Buchwald fra VKST giver her sine bud.

I den sidste del af marts har det været tørt, og det satte gang i såmaskinerne på roemarkerne. Planteavlskonsulent Bent Buchwald fra VKST, der rådgiver om roedyrkning, kommer her med sine bud på, hvilke ting man skal være opmærksom på i april og begyndelsen af maj for at give roerne den bedste start.

- Det var tidligt, at nogle kom i gang med at så i slutningen af marts, og det er generelt positivt, at der kommer en lang vækstsæson for roerne. Man kan ende med at komme for tidligt ud, fordi det ser tørt ud på jordoverfladen. Selvom det kan virke tørt, er det ikke sikkert, det reelt er tilfældet. Derfor skal man også være opmærksom på, at der under de 5-6 centimeters dybde også skal være rimelig tørt. Fordi der er faldet en del regn, og der ikke har været frost af betydning, er jorden flere steder endt med at blive meget hård og kompakt i det øverste lag. Derfor har der været stor variation i, hvor man har kunnet køre, og hvor man ikke kunne. Så det handler virkelig om at have godt kendskab til sine marker, og de, der har det, har virkelig haft en fordel i år, så de har vidst, hvilke marker de skulle begynde på, og hvilke der skulle vente.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.