Ved tilsætning af ekstra mælkesyrebakterier i form af ensileringsmidler bevares kvaliteten i ensilagen, men midlerne skal bruges rigtigt, hvis de skal have den ønskede effekt.

Inden længde begynder en ny sæson for bjergning og ensilering af grovfoder, og med ensilering følger også beslutningen om, hvorvidt man vil bruge ensileringsmidler eller ej. Der findes forskellige typer ensileringsmidler med forskellig effekt på forgæringen af ensilagen. Derfor er det vigtigt at tage stilling til, hvad man vil opnå ved at tilsætte et ensileringsmiddel. Hos SH Ensilering oplever de, at forkert brug af ensileringsmidler og urealistiske forventninger til, hvad mælkesyrebakterierne skal kunne, ofte fører til den konklusion, at de ikke virker.

- Mælkesyrebakterierne gør lige nøjagtig det de skal - hverken mere eller mindre. Det handler om at få afstemt sine forventninger til, hvad ensileringsmidlet skal kunne, understreger Søren Hertzum, ejer af SH ensilering.

Mælkesyrebakterierne gør lige nøjagtig det, de skal - hverken mere eller mindre. Det handler om at få afstemt sine forventninger til, hvad ensileringsmidlet skal kunne.

Søren Hertzum

Han fortæller, at ved korrekt brug, og kombineret med godt management, kan ensileringsmidler forbedre stabiliteten og reducere tørstoftabet i ensilagen. Det vil give en gevinst i form af mindre foderspild, mindre køb af protein og mere grovfoder i rationen, der, ifølge Søren Hertzum, langt overstiger omkostningerne til ensileringsmidlerne.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind